lørdag, mars 24, 2007

Silenzio


Høyrepolitikere som på den ene siden er for en mest mulig liberal skjenkepolitikk, er på den andre siden bekymret for om det kan være for mye fyll og fanteri i sentrum i helgene. Derfor trampet jeg byen rundt i embeds medfør i natt. Jeg mener at jeg nå har kartlagt at det IKKE er alkoholen som fører til slåssing og sipping, det er trekkspillspillerne. Byen er proppfull av luekledte menn med hundeøyne og dragspel, som alle spiller de samme russiske folkevisene.

Etter et par timer patruljering hveste jeg til min makker: hvis det nå ikke blir stille med en jævla gang tar jeg det første jævla trekkspillet jeg ser og trør det opp i rassen på han jævla gjøken som trakterer det! (Aggresiv atferd i særdeles edru tilstand.)


Jeg gjorde ikke noe med det, men frydet meg over tanken på hvordan det i framtiden ville låte når mine ofre satte seg på benker og stoler i det offentlige rom. Et unisont trekkspillbrøl ut rævva! Så måtte de leve med skammen, til spott og spe for alle de selv hadde forulempet - resten av livet.


En gentleman er en som kan spille trekkspill, men som lar være.

lørdag, mars 17, 2007

satan i gatan


Jeg er stolt av å være norsk. Jeg er stolt av at jeg kommer fra en liten ubetydelig holme uti fjorden her. Likevel kommer det innimellom over meg - jeg har så fryktelig lyst til å være svensk. Nå sist da jeg sa "satan i gatan" til Mister F i morges, SATAN I GATAN - liksom - der har du et uttrykk med dreis. Et sløyt Hekkanpekkan gjør ikke samme nytten.

Og sist helg da jeg passet Kostas og Alvis, to vannkoppebefengte nydelige unger, og vi så Pippi Langstrømpe på dvd. Da fikk jeg tårer i øynene. Og når jeg er på Ikea, og tenker at Ikea-katalogen er den mest leste litteraturen på verdensbasis. Og hva med Carola, vel har hun tapt seg med årene (ikke minst da hun valgte seg en merkverdig norsk ektemann) - men var hun ikke fantastisk da hun sang Fremling - hva døljer du for mej... i grand prix den gangen? Og svenskene har til og med ordentlige byer med ordentlig arkitektur.

Likevel- til tross for Astrid Lindgren, Stockholm, språket, Carola, Ikea, Volvo, og Knugen - det er Satan i Gatan som er selve Sverige for meg.

torsdag, mars 15, 2007

Noen ting kan man visst ikke si høyt.

Som: Katter er ekle, de skraper deg opp på kinnet med den samme ruglete tunga som de nettopp har brukt til å sleike seg med i rævva.

Eller: At man liker Lerd Giv Balla, og syns det er helt greit at hun kommenterer Tyssens klesvaner dersom klesstilen kan sette organisasjonen i et dårlig lys. (Eller gi Tyssen en tilbakemelding om at andre reagerer på kjepphøy atferd, for den saks skyld. Det beste ville nok vært å høre andre klage på Tyssen uten å nevne det for henne. Det ville vært et eksempel på god norsk lederstil.)

Og: At man syns det er helt greit at Arianne Maulie forteller hvilke kjendiser som har forsøkt å dope og voldta henne på direktesendt radio, forutsatt at det er sant. (Ytringsfrihet? Nei - den er da ikke tiltenkt enkeltpersoner som hevder å ha opplevd noe ubehagelig, ytringsfriheten skal brukes til forsvar for nazister og rasister som rakker ned på grupperinger i samfunnet. )

Nei slikt må vi ikke mene. Og i alle fall ikke si høyt. Jattijattijattefaen.

fredag, mars 09, 2007

Feigt


Det er feigt at folk som står på alltid skal få skryt, mens jeg blir kritisert for å være påståelig.

onsdag, mars 07, 2007

Bommelibom


På TV2 reklameres det for youghurten Activia som skal "løse opp" treg mage. Etter 14 dager med youhurteting skal forstoppelsen angivelig forsvinne.


Dersom du ikke har to uker vil jeg anbefale en liter sviskeavkok morgen, middag og kveld.

søndag, mars 04, 2007

Allahu akhbar

Muslimene i Bergen truer med å dyrke Allah på selveste torvallmenningen dersom kommunen ikke oppgraderer brannsikkerheten i Moskèen. Bystyrerepresentant Kenneth Rasmussen (demokratene) svarer med å oppfordre folk til å henge ut syltelabber og spille griselyder over høytaleranleggene.


Det må være utopi å gjennomføre fredagsbønn i det offentlige rom i Bergen. Bergenserne lager så mange skarpe ubehagelige lyder at åndelig virksomhet utendørs er utelukket i hele landsdelen.