tirsdag, august 28, 2007

Gravignål


Jeg har lenge irritert meg over alle bloggene som ligger på avisenes nettsider. Det visst journalister og/ eller c-kjendiser som skriver i disse bloggene, og jeg forstår ærlig talt ikke hva de har på avisnettsidene å gjøre. Hvem bryr seg om journalistenes dagligliv? Ville Sagbladet vurdere å trykke sider av journalistenes dagbøker inni avisen?


Da jeg leste en regional nettavis i dag så jeg til min store overraskelse at en ansatt har en avisblogg som heter Line blågger om bebi. Jeg vet ikke hvilken ende jeg skal begynne i når jeg skal omtale dette. Jeg er målløs. Hva er det som skjer med folk når de blir gravide og/ eller får unger? Hvorfor er det så jækla interessant å utbrodere alle sider ved et svangerskap? Jaaa daa - man blir trøtt. Og må tisse hele tiden. Og får sure oppstøt. Og så da? 90% av den voksne befolkning har barn, og barn har blitt fødet i tusenvis av år. Hvordan kan det ha seg at det hører hjemme i nyhetsbildet?


Og alle disse skuespillerne og musikerne og politikerne som har fått en annen trygghet/ ro/ innhold/ refleksjon/ livsgnist/ modenhet (sett ring rundt det som passer) etter de fikk barn - hvem er det de snakker til når de skal prøve å forklare hvilke fantastiske følelser som har blitt vekket i dem? Det kan da ikke bare være myntet på meg selv og de fjorten andre over tretti som ikke har formert seg?


Jeg er lei av graviditetsgnål. Det er for faen ikke interessant. Og det er bare en myte at det er så jævla vondt å føde.

søndag, august 26, 2007

Back in black


Jeg er tilbake etter 5 dagers bryllupsreise i Italia. Fredriksen har dratt kredittkort til den store gull-medaljen, mens ikke så mye som en euro har gått fra min veltrimmede konto.

Vi har levd alle klisjéene - Capri - overnatting i Poetens Hus i hagen bak den verdensberømte restauranten til Don Alfonso i St. Agatha. Fruktfat og champagne båret til rommet, måneskinnsmiddag med smørsanger og utsikt over napoli-bukta. Følgelig har jeg lagt på meg 4 kilo på en uke, selv om jeg mistenker at noe av vektøktningen skyldes gigantiske myggstikk oppetter leggene. Vi har spist så mye og så ofte at jeg ikke har vært blodsukkersint en eneste gang - til Fredriksens store glede! Hans eneste bekymring (så vidt jeg vet) har vært at jeg har lengtet tilbake til de medbrakte bøkene og kjølige hotellrom når 42 klamme varmegrader har lagt meg i saltlake. Så burde jeg kanskje være overlykkelig over at vestlandssommeren holder 12C?


Når denne deilige nygift-feberen synker skal jeg på nytt skrive sarkastiske og usammenhengende tekster om valgkamp og designslaver og det ene med det andre.

søndag, august 19, 2007

Gift

Herren sørger for sine - sol og oppholdsvær på bryllupsdagen vår! Fantastiske gjester, god mat, bra musikk - flott mann! OG i morgengave: Bryllupsreise til Capri og Napoli, med avreise i kveld!

Inngåelse av ekteskap anbefales herved på det varmeste!

onsdag, august 15, 2007

I gode og i onde dager


Kjære Gud - jeg har ikke bedt deg om mye i livet mitt. Fred på jord og den slags, for skams skyld. Men aldri mye til meg selv. Når jeg dennne ene gangen - i anledning utebryllup med 82 gjester - ber deg om oppholdsvær; svarer du med å gi meg 12 grader og nedbørsrekord? Mrrrsm fyr du - takk skal du ha!