torsdag, april 24, 2008

Trim for eldre


I dagens Stavanger Aftenblad går daglig leder i et bemanningsbyrå ut og kaller dagens ungdom ""Lat og uansvarlig (...) moral og etikk er fraværende hos dagens ungdom". Han sikter til dem mellom 20 og 30, eller curlinggenerasjonen- som han kaller dem - fordi foreldrene har kostet dem fram i alle år. Selv syns jeg det er gamlisene i alderen 50 og oppover som har forfalt mest - AFP-pakka som var tiltenkt de såkalte sliterne ser ut til å bli en hit i alle samfunnslag. Aldri har vi hatt flere goder i arbeidslivet enn nå, en sjette ferieuke har de over 60 fått - og siden arbeidsmarkedet er som det er anerkjenner man i tillegg at gamlisene er viktige for at samfunnet skal gå rundt. Men gamlisene - de vil til huset i Spania, eller på sin tredje tur med hurtigruta, eller begå golf og denslags. De vil flytte ut av de store husene sine og inn i små overprisete leiligheter i sentrum, så de skal slippe å jobbe i hagen. De elsker barnebarna sine over alt på jord, men er sjeleglade for barnehager og sfoer. Og selv om de ikke har vært direkte syke noengang, så har de da vært utbrent, for det har vært så mye stress. Stress som ikke fantes i de dager da folk hadde 13timers stillesittende arbeid i dårlig lys, seks dager i uka, men de siste tredve årene - aiaiaiaiaiai så mye stress. Gamlisene er sjokkerte fordi noen vil tillate homofile å adoptere barn, for det å få barn er ikke noen menneskerett. Det er imidlertid en menneskerett å bli operert i hjerte og lever for å leve en ti-femten år lenger, samtidig som man eter og drikker og røyker med begge henda. Tenk at det går an å være så utakknemlig, jeg som har blitt kostet fram som en curling-stein. Fy skam seg. Jeg eier visst ikke moral og etikk.

onsdag, april 16, 2008

Miljøvern i praksis

Jeg leser at Frk. Makeløs ikke klarer å være sint og kjip når det er sol og vår og tusenvis av pene gule blomster rundt om - men det klarer jeg! Og i dag er jeg sint på (ruller lykkehjulet og venter spent på dagens tema...) FOTGJENGERNE! Fotgjengere er passe tette i pappen - de baner vei over fotgjengerstripene, selv om de ser at jeg kommer durende litt for fort og uten tanke på å bremse. I øya deres kan jeg lese at det er fordi de har rett til å passere. Det er en misforstått maktdemonstrasjon. Som om det hadde vært verst for meg om dem måtte innlegges med brekt rygg og brist i hodeskallen? Ok jeg vedgår at jeg nok hadde blitt straffet og at jeg sikkert hadde hatt dårlig samvittighet, men likevel - heller dem enn meg, liksom! Og mer enn en gang har jeg vært fristet til å lukke øya og renne dem rett ned, la det ikke være noen tvil om det, men jeg gjør det ikke. Så vinner de, og det er akkurat det de vet når de strener ut i veien.
Når det nå er slik, at både dem og jeg vet at de har rett og at de vinner, så er det meg en gåte at de til og med småjogger for å komme på gangfeltet før den forrige fotgjengeren er helt over. Dette til tross av at det er blå himmel, og fri passasje bak meg, de ser livredde ut for at jeg skal få kjørt før de har tumlet seg over. Dette må ta slutt. Jeg foreslår at vikeplikten for fotgjengere oppheves. Det ville også spare verden for mye unødig co2. Ugh Ugh!

tirsdag, april 15, 2008

Knocked up

Jeg har tidligere vært aldeles nådeløs mot alt graviditetspjattet som finns rundt om i samfunnet. Det viser seg imidlertid at jeg skulle fulgt litt bedre med, for nå som jeg selv er i FANTASTISKE OMSTENDIGHETER selv slår det meg hvor lite jeg faktisk vet og kan.

For eksempel - da min kjære søster Bergljot, som føder annenhvert år, spurte om jeg hadde kjent liv der inne, svarte jeg at jeg lå strekk ut med hendene på magen hver kveld uten å kjenne noe i det hele tatt - for så å bli opplyst at 15 cm lange hengslete bebbisser ikke har trykk nok i føtter og bein til å sparke så magen flytter seg - men man derimot kan kjenne det inni magen. Hvordan i helsike skulle jeg vite det? Eller at gravidestrømpebukser fungerer helt motsatt av alle andre strømpebukser - en søm = bak, to sømmer = framme. Denne oppdagelsen gjorde jeg da jeg så meg selv i et helfigurspeil i prøverommet på H&M, etter å ha halt å dratt i strømpebuksa mens jeg holdt et 2 timer langt foredrag for 40 kursdeltakere. Da jeg så de to sømmene som skulle vært på hver sin side av bebbishuset sno seg på skrått oppover fra rompa og ryggen tok jeg poenget.
Denne bloggen er fra nå av å anse som en graviditetsblogg, for la meg si dette: etter å ha lyttet til gravide og prøvende over kaffikopper i forskjellige etablissementer i årevis har jeg i det minste tenkt å ta hevn. Nå er det min tur, og dere får for fanden bare lytte! Om dere blir uvel av at jeg ruller ut puppen før dere har fått gaflet i dere kyllingsalatene deres - so be it!

søndag, april 06, 2008

Mer fra Nytt & Nyttig



ALDRI MER SØVNLØSE NETTER!
Er du lei av å ligge våken i lange tider etter å ha måttet ut av senga på «tissetur»? Tisseflasken AMADEUS gjør nattelivet ditt bedre! Når nattens behov melder seg, er det bare å lette litt på dyna og hente frem AMADEUS – på få sekunder har du kvittet deg med overskuddet og kan sove videre ! Ideell også på reise, i bilen og for pleietrengende.AMADEUS er laget i hygienisk kunststoff, leveres med egen «kvinne-innsats» (trakt) og lokk som sørger for at lukten holdes inne. Åpningen er hele 5,5 cm i diameter, rommer opptil 800 ml. Utstyrt med målestreker.1 stk. kr 89,-2 eller flere à 79,-
FRA 79,-


«