søndag, juli 15, 2007

Sol & sommer


Sommeren har kommet til vestlandet. 13 celsius og regn får barndomsminnene til å strømme på. Time på time med repriser på tv. Hyttetur med mor og far og verdens mest irriterende lillebror. De helvetes byungene, med levisbukser og mascara og hår klippet av ordentlige frisører. Postkort fra legoland. Følelsen av nummen rumpe som treffer doringen når du omsider får vrengt av deg regnbuksa og satt deg nedpå, og påfølgende ryggsmerter etter endt arbeidsdag i jordbæråkeren. (Nå for tiden er det bare så vidt polakkene gidder å plukke jordbær, unger har ikke vært i åkrene på 10 - 15 år. Og det klages på polakkenes håndhygiene, men jeg vil gjerne påpeke at det i alle fall ikke var bedre da min jordbærplukkekarriere var på topp.)


Hvem er det som sier at alt var så mye bedre før? Det er rene skjære vitsen - den norske sommeren er like bedriten som den alltid har vært, men nå er vi det minste gamle nok til å kjøpe vårt eget øl.

3 Comments:

Anonymous nebbnosa said...

På den annen side av saken: i drittvær er det ingen som anklager meg for å være en sofagris, for da holder en større andel av befolkningen seg innendørs enn i sol.

man. jul. 16, 06:50:00 a.m. 2007  
Anonymous Lindahl said...

Anledningen till att folk säger att det var bättre för är en kombination av att de vill ha något att gnälla på när de inte får som de vill, och att de har glömt hur det var.

Framför allt när det gäller pensionärerna. De har börjat fatta att de tillhör en svunnen kultur och måste söka samhörighet hos varandra.

Men det handlar också om att när man var liten så gjorde man allt för första gången. Eftersom jag själv har en son har jag sett det där perspektivet ganska mycket de senaste åren. De mest elementära momenten i vår vardag får hans ögon att tindra som på julafton... ibland brukar jag önska att jag såg på världen genom hans ögon. Då hade allting varit så mycket enklare.

man. jul. 16, 10:10:00 a.m. 2007  
Blogger Rållserau said...

hahahahaha!

man. jul. 16, 08:24:00 p.m. 2007  

Legg inn en kommentar

<< Home