fredag, januar 09, 2009

Lov og rett

Leser i dagens Saftenblad at politiet er strålende fornøyde etter at kriminaliteten har sunket med 30% i 2008. Politimester Bastian understreker at tallene er reelle, for - som han sier- hvem vil vel la være å anmelde et biltyveri? Dersom det kun er biler som tyves i distriktet er jeg tilbøyelig til å være enig, anmeldelse er påkrevd for å få utbetaling fra forsikringsselskapet. Selv syns jeg det er oppsiktsvekkende at folk gidder å anmelde noe som helst, alt blir jo henlagt likevel. Men hvis han har rett og ALT anmeldes er det påfallende at kriminaliteten har gått ned i en periode der alle politifolk har vært syke samtidig. Er det snakk om en sympatiaksjon fra de kriminelles side, eller er det gørrkjedelig å nappe vesker når ingen prøver å finne deg etterpå? I så fall må minister Svorberget avlyse planene om utviding av kullene på politiskolen (eller politiseminaret, som jeg kaller det) sporenstreks. Hvis han i tillegg nedbemmaner politistasjonene kan vi nå målet om et samfunn uten kriminalitet. Tenk alt vi kan gjøre med pengene - vi kan øke sosialhjelpsatsene så mye at de som lever på skyggesiden i allefall ikke har behov for å stjele. Når HeroinHansen kommer igang med sine greier kan de rusavhengige så bruke overskuddet fra sosialen til å kjøpe seg hus, hvis finanskrisen virker som den skal. 

En gunstig bieffekt av disse tiltakene blir et samfunn uten rap (les ræpp, som i musikkstilen), da alle vet at rappere kun skriver limericks om kriminalitet og rus og husokkupasjon. 

De årnær sæ, serru!

3 Comments:

Blogger paaskeharen said...

Kanskje en del av de kriminelle hadde et sabbatsår i fjor. Men hjemme på hjelleland skyller det visst 'ei bølgje av småkriminalitet' over bygda. Mulig noen har tatt ferien sin i mer landlige omgivelser. Nå går tiden seint, gitt.

fre. jan. 09, 01:43:00 p.m. 2009  
Anonymous Anonym said...

så flott at du har fått fart på blogginga igjen!!! Eg er ein stor fan vettu!!

søn. jan. 11, 03:51:00 p.m. 2009  
Anonymous Mytteristen said...

Du har fått en utmerkelse for bloggingen din her:

www.syvforlykke.wordpress.com

man. jan. 12, 04:31:00 p.m. 2009  

Legg inn en kommentar

<< Home