torsdag, februar 01, 2007

Tent? Inkompetent? Inkontinent? Student?


For 9 år siden gikk jeg ut dørene på Dødmannsbygget i Bartehovedstaden med en sylfersk gøyskoleutdanning i lomma. Jeg var en dårlig student. Jeg sov mye. Drakk øl.Gikk på konserter med egenprodusert pressekort. Skjønte ikke så mye av det som sto i bøkene, i den grad jeg åpnet dem. Jeg likte å gå på biblioteket, der satt jeg og skreiv brev til venninner i hjembyen, mens jeg gumlet sukkerfrie pastiller og speidet etter kjekke studentgutter. Det var en fin tid. Jeg åt Whopper Cheese Meny hver dag.

I selvutviklingens ånd meldte jeg meg på et organisasjonsstudium på Universet i Skavanker like før jul. Gliset gikk nesten helt rundt da sjefen signerte min søknad om å få dekket kostnadene - nesten ti tusen kroner. 2 forelesninger, 100 sider pensumlitteratur og noen uker seinere forbanner jeg meg selv for at jeg i det hele tatt trodde jeg hadde evnen til å tilegne meg kunnskap. Jeg skjønner rett og slett nada. Foreleseren startet første forelesning med å si "studentene mine kaller meg Hitler! Jeg forventer at dere jobber beinhardt med dette!" Jeg tyr til gamle, men effektive knep som å se på klokka når foreleseren ser på meg. Så ille er det at han bruker fiffige ord og uttrykk som jeg bare så vidt klarer å tyde "Tror vi på Max Weber, dere? Genau!" og som jeg IKKE klarer å tyde "Da har man spar 2!" Hvilket kortspill refererer mannen til? De andre menneskene jobber i privat sektor, og jeg er den eneste der med rosa lipgloss. Det er en stam mann der som har en bråte med innspill, og jeg skifter mellom å være irritert (gå til logoped!) og fornøyd (for hvert sekund mannen bruker på å stille foreleser et spørsmål mister foreleser et sekund til å stille meg spørsmål).
Så ille er det at jeg tittet over skulderen på naboens svar da vi gjennomførte en Multiple Choice test på 2. forelesning. Jeg fikk alle rett. Jeg kan nevne såpass at vedkommende er en gammel bekjent som jeg egentlig aldri har tillagt spesielt mye intelligens. Hun møtte meg med falsk gjensynsglede første kurskveld og kvitrer "Heeeeij, ja vel du og her? Du kjenne meg, eg sikte mot toppen!"

Jeg forlanger at Mister F skal kjøre meg på forelesning for om jeg skal kjøre selv er jeg redd for at jeg 1) skal få kalde føtter og heller gå på kaffebesøk til Marta og Alfred, 2) ikke finner rett bygg og heller går på kaffebesøk til Marta og Alfred eller 3) kommer kjørende ned bakken akkurat i det min sidekvinne skal gå over veien, og faller for fristelsen til å kjøre henne ned for så å gå på kaffebesøk til Marta og Alfred og trygle om alibi.

Dette sinnsyke innfallet har kostet meg ingenting annet enn min stolthet, samvær med mennesker jeg ikke kan fordra tre timer hver tirsdag og blodslit hver jævla helg fram til mai. Så skulle du komme på tanker om å investere i egen kompetanse eller utvikling: STÅ I MOT!

6 Comments:

Blogger Rållserau said...

Det er grusomt å være elev når man er voksen. Da jeg for litt siden var elev, syntes jeg det var helt greit, men nå har jeg huslån så da er jeg voksen. Så nå er det teit.

fre. feb. 02, 05:14:00 p.m. 2007  
Anonymous Anonym said...

...har meldt meg på 108 timers kurs i kunstterapi. Blir ikkje ferdig før i november...angrar litt no!

fre. feb. 02, 05:39:00 p.m. 2007  
Blogger Frk. Frekkesen said...

Da jeg våknet i morges var det første jeg tenkte: hvorfor skal de andre stå i mot - det er jo JEG som er idiot og ikke klarer å tilegne meg kunnskap. Det går nok fint med kunstterapi, skal du se.

fre. feb. 02, 05:54:00 p.m. 2007  
Blogger Elin`s blogg said...

Høres ikke ut som min hverdag dette her, og jeg går snart inn i mitt fjerde år som student. Jeg pleier å si at det er beintøft, og dersom noen spør meg om å gjøre noe jeg ikke vil, har jeg nok mest sannsynlig en oppgave jeg bare mååå få unna....

Sannheten er... at jeg koser meg mye i kantina (når jeg må på skolen da...), jeg har noen late dager hjemme (som er satt av til selvstudium....), jeg slarver meget med medtudenter (om alt som burde vært annereldes)... snart skal vi på studietur til Balkan (og drikke øl...)Meeen, dette er hemmelig!! Jeg liker godt å si at det er tøft å være student!!! Og det er ikke å komme bort i fra at eksamenstiden er tøff.... tross alt! Kos deg som nerd, og ta deg en kaffetur til venna dine!!!!

søn. feb. 04, 10:56:00 a.m. 2007  
Anonymous Anonym said...

Jeg informerer at jeg er hjemmeværende på dagtid og bor ikke langt i fra universitetet. Dessuten er jeg en reser i kaffelaging. Har tom hjemmebakte boller i fryseren ettersom jeg har blitt husmor. Hverdagen min er så spennende at jeg glader meg til hver gang du har lagt ut nytt innelgg her. Hva med å spre budskapet om dårlig barnehagedekning i byen? Det er det som er grunnen til at jeg er hjemme, og ikke ute og sprer rundt den fantaktiske personligheten jeg er så heldig å være i besittelse av, til omverdenen. Det er i grunnen godt den er fantastisk siden jeg ellers dasser rundt med fett hår, matrester på genseren fra forrige uke fram til i dag, og blåmerker i baken etter å ha satt meg i sofaen på en treleke 23 ganger siden lunsj. Lunsj ja. Har visst glemt å spise lunsj. Farvel.
Ellen

tir. feb. 06, 01:19:00 p.m. 2007  
Blogger Frk. Frekkesen said...

Hei Ellen

Med så god tid kan du jo feks lage din egen blogg! Høres ut som en fiffig tilværelse. Hold ut!

lør. feb. 10, 11:08:00 p.m. 2007  

Legg inn en kommentar

<< Home