tirsdag, mai 22, 2007

Hvem skal ut - Norsk ungdom - Høyre - eller - BikkjaAndrè Dahl (Høyrepolitiker) slår på stortromma og sier at norske skoler er et fristed for rusing, og at svaret er urintesting. Dette til tross for at antall unge i alderen 15 - 20år som oppgir å ha forsøkt cannabis en eller flere ganger er 13,1%, altså laveste på ti år. Vi vet at mange av disse gir seg etter å ha røyka hasj 1 - 3 ganger, og videre at rusing stort sett skjer i helgene. Dette sier meg at at kun en bitteliten andel norske elever er rusa på skolen. (En urinprøve hjelper for øvrig heller ingen i seg selv, bortsett fra ungdom som feilaktig mistenkes for å være rusa. )
Jeg er dritlei av at ungdommer skal behandles dårligere enn dyr (og politikere) i detta landet. Aftenposten nett skriver i dag at tusen hundeeiere ringer giftsentralen årlig etter at bikkjene deres har spist hasj. Antallet er økende. Er det noen som vil urinteste bikkjer av den grunn? Neeeeeeeei da. Kanskje tvungen iq-testing av politikere, eller enda bedre - løgndetektorbruk - kunne være aktuelt?

2 Comments:

Anonymous Luringa said...

Hva med å urinteste stortingspolitikere før de får holde innlegg? Eller montere alkolås på talerstolen: De som ikke er edru, vil bli slått tilbake av et usynlig strømgjerde. Hihi.

tor. mai 24, 10:48:00 a.m. 2007  
Blogger Örn said...

Lögndetektor pá talerstolen! Kjempe forslag! Og alle som har et inlegg má svar pá spörsmálet: Tror du ditt innlegget ditt har bidratt til en lösning? Tror du ditt forslag vil ha en positiv effekt? Eller trengte du kanskje bare litt oppmerksomhet?

Tror mange fler hadde fulgt med pá stortingsdebattene.

tor. jan. 31, 09:36:00 a.m. 2008  

Legg inn en kommentar

<< Home