onsdag, april 08, 2009

Katode-TV


Når skal folk slutte å si flat-skjerm, og begynne å si tv? Så langt jeg kan se (og det er ikke spesielt langt) er det bare undertegnede som IKKE eier flatskjerm. Jeg eier et Katode-tv, som bare er et annet ord for god gammaldags klump-tv. Det vil si - jeg eier to. Da det nyeste gikk i stykker ble vi veldig glade for at vi ikke hadde kastet det eldste, som på den tiden virket om man bare rikset kabelen fram og tilbake. Nå må man rikse ganske lenge. I tilleg har riks-tv-boksen gått i stykker, så det kommer uansett ingen signaler til katode-tven vår. Jeg har ikke sett tv på en måned. Man skulle tro at det ble gjort mye annet i fraværet av dårlige serier og nyheter - men overraskende nok har jeg ikke gjort noe nyttig i stedet. Jeg har sittet på dinbabydåttkomm og skrevet mer og mindre seriøse innlegg om tilværelsen som småbarnsmor. Dette var en avsporing. Vi spiller DeVaDe-er innimellom, og da må vi rikse noe helt grønnjævlig på kabelen for å unngå følgende:

-svart skjerm uten lyd

- svart skjerm med lyd

- alt på skjermen er rødt (m/u lyd)

- alt på skjermen er grønt (m/u lyd)

- alt på skjermen er gult (m/u lyd)

Men altså - slutt å si flat-skjerm - dere er majoriteten og bør ha førsteretten til kortversjonen, TV. Så kan jeg begynne å si katode-tv.

5 Comments:

Blogger paaskeharen said...

Jeg hadde inntil for et par år siden ikke fjernkontroll heller. Fjernsynet var av det gamle, mørkebrune syttitalls-slaget. underteksten forsvant gradvis helt til det tok fyr under dagsrevyen en kveld. Det jeg har nå kjøpte jeg av Pål Øystein. Dårlig lyd og dårlig bilde men av prinsipp kaster jeg ikke noe før det går i stykker.

tor. apr. 09, 11:52:00 a.m. 2009  
Blogger paaskeharen said...

...Og FLATSKJERM på soverummet er porno.

tor. apr. 09, 02:13:00 p.m. 2009  
Anonymous Anonym said...

Jeg må nok i så fall melde meg inn i gruppa som har en Katode-tv. Den fungerer, men for min del kan du gjerne få adoptere den. Bak ryggen på foreldrene mine, selvsagt...

fre. apr. 10, 02:32:00 p.m. 2009  
Blogger Bergljot said...

Jeg er også katodist. Men vaniljedeigen har tråklet vegger og tak i luftslottet med løgne ledninger, så der tror jeg det blir noe avva greier med høyttalere i både øst og vest og antakelig også en formidabel, flat skjerm.

Nå kom jeg på at vaniljedeigen og jeg hadde svarthvidt-tv fram til september 2000.

tir. apr. 14, 09:08:00 p.m. 2009  
Blogger Neglecta said...

Eey, vi har også katode-tv! Phu, takk for dette innlegget, jeg trodde vi var de eneste igjen på jordkloden. (Vel, i hvert fall av de som faktisk eier tv...) Den har til og med en fin fargefeil midt på skjermen, som gjør folk blå der de skulle ha vært hudfarget. Nuvel, nyhetene er de samme uansett hvordan tv man har! =o)

man. apr. 27, 01:37:00 p.m. 2009  

Legg inn en kommentar

<< Home